Ferdia Sharebus er en åpen delingstjeneste for busser. Du kan sette opp en busstur gratis, legge den ut, og alle som ser turen din kan kjøpe billett - for eksempel til kultur-arrangementer, hjembyen din, bortekampen eller høyfjellet.

Når en tur er satt opp, kan man følge med på hvor mange billetter som må bli booket før turen blir bekreftet. Jo flere du inviterer, og jo flere de inviterer, jo raskere blir bussen full.

Etter bekreftelsen er mottatt, er det bare å møte opp på angitt avreisested til riktig tid.

Med Sharebus får du effektiv, inkluderende, sosial og miljøvennlig transport.

Til forskjell fra en rutebuss eller et tog, går en Sharebus direkte til destinasjonen uten stopp eller transportbytter. Underveis sitter du høyt, med god utsikt i et romslig sete. Ved ankomst går du av bussen, plukker opp bagasjen og er vedved reisemålet. Du slipper å tenke på parkering eller taxi. Du slipper finne veien, fylle drivstoff eller andre tidstyver.

sharelead

Å sette opp en buss

Som Sharelead, den som oppretter en Sharebustur, følger du noen få enkle steg for å sette opp og dele turen med andre som skal samme vei.

1
Sett opp og del turen

Opprett en Sharebus og velg tid og sted for avgang og ankomst. Når du har gjort dine valg i turveilederen - del turen med offentligheten. Turveilederen vil også la deg få muligheten til å kjøpe egne billetter.

2
Hjelp bussen med å fylles

Etter at turen er delt, bekreftes bussturen så fort minimumsantallet for solgte billetter er nådd. Fortsett å dele turen og be medreisende dele til du får beskjed om at passasjermålet er nådd.

3
Hopp på bussen

Har du kjøpt egen billett til turen, så møt opp på riktig avreisested til riktig tid (begge deler står på billetten). Om du ikke skal være med på turen selv, er det bare å lene seg tilbake og vite at gruppen kommer frem.

joiner

Å reise med Sharebus

Som Joiner og reisende følger du tre enkle steg for å kjøpe og bli med på en Sharebustur:

1
Finn en tur og
book billett

Du som reisende, Joiner, kan klikke på linken du har fått eller finne billetter til alle sharebusturene i vår turoversikt. Velg turen du vil hoppe på og book billetter.

2
Del så turen blir
raskere bekreftet

Etter du har booket billett, bekreftes bussturen så fort minimumsantallet for solgte billetter er nådd. Turen bekreftes raskere når du hjelper med å dele turen.

3
Turen er bekreftet
og tid for avreise

Møt opp på riktig avreisested til riktig tid (begge deler står på billetten) og len deg tilbake i setet.

Bussdeling

Ferdia Sharebus er først ute med bussdeling. Tjenesten er et godt alternativ til bilen - spesielt for langkjøring. En buss erstatter ca 16 biler og du får enkelt samlet folk som skal samme vei. Du slipper å legge ut, men lar hver og en turdeltager booke sin egen billett til turen. Jobber du med destinasjoner eller arrangementer kan du nå tenke nytt, og tenke mindre på parkeringsproblematikk, kø og kaos.

Bussdeling
Bil
Store seter til alle
Inkluderende
Slipp parkering
Enkel gruppelogistikk

Om oss

Ferdia Sharebus er en markedsplass for deling av fleksibel busstransport. En tjeneste hvor du som Sharealead gratis kan opprette en direkterute fra A til B.  Shareleaden deler så turen sin på Sharebus der den blir synlig for alle som kanskje skal samme vei. Turen kan også deles som lenke i andre kanaler som sms, Spond, sosiale medier. Det er på markedsplassen at medreisende, Joiners, får mulighet til å finne og kjøpe bussturer. Du kan lære mer om organisasjonen som står bak Ferdia Sharebus på Ferdias hjemmeside.

Kjekt å vite

Vi har samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får fra kunder. Håper det kan hjelpe deg.

Hva er Sharebus?

Ferdia Sharebus er en åpen delingstjeneste. Du kan selv sette opp bussturer hvor du vil eller kjøpe billett på turer andre har satt opp - f.eks. til festivaler, hjembyen din, idrettsarrangementer eller høyfjellet. Med Sharebus får du effektiv, inkluderende, sosial og miljøvennlig transport. Len deg tilbake, og la en proff sjåfør ta deg eller gruppen din dit du vil. Alle Sharebus-turer har et passasjermål som må nås. På hver tur ser du hvor mange reservasjoner som gjenstår for å nå målet. Du reserverer plass ved å kjøpe billett. Om turen ikke får nok reservasjoner, blir billetten refundert automatisk. Ferdia Sharebus er ikke et busselskap, men en tjeneste for fleksibel bruk av buss fra Ferdias velrenommerte busspartnere.

Hvordan bruker jeg bussdeling fra Sharebus?

For å bruke bussdeling med Sharebus følger du disse enkle stegene: 1) Sett opp en busstur, gratis 2) Sett passasjermålet for turen - altså antall billetter som må selges før turen blir bekreftet 3) Publiser og del turen. Den som setter opp turen kan også velge å subsidiere litt for å få gjennomført bussturen. Når passasjermålet er nådd, gjennomføres turen.

Abonner på siste nytt

Skriv inn eposten din for å få siste nytt fra Sharebus.
Takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev.
Oops! Noe gikk galt.
Ved å melde deg på godtar du at vi lagrer din mailadresse.