Nyheter
Dec 1, 2022

Tester ut nytt busstilbud for å få folk trygt hjem fra konsert.

Stange er første kommune i Norge som prøver mobilitetstjenesten Sharebus for at folk skal komme seg trygt hjem fra sankthanskonserten med Return.

Stange er første kommune i Norge som prøver mobilitetstjenesten Sharebus for at folk skal komme seg trygt hjem fra sankthanskonserten med Return på Atlungstad Brenneri 18. juni.
Det blir busstilbud til Hamar skysstasjon, Stange, Tangen, Ilseng, Romedal og Vallset, med forhåndssalg av bussbilletter på nett.

– Vi ønsker å tilrettelegge for samkjøring og trygg reise hjem, og har i samarbeid med Ferdia satt opp Sharebus-ruter hjem fra konserten. Det er et begrenset antall plasser, så vær rask for å sikre din plass i bussen, sier kultursjef Kjersti Krageberg i en pressemelding fra Stange kommune.
Bussbillettsalget er i gang, og det koster 100 kroner per sete på bussene som går fra nedkjøringen til Atlungstad Brenneri (Sandvikavegen) 18. juni ved midnatt. Forventet konsertslutt er ca. kl. 23:30.


Satser på samkjøring

Stange kommune opplyser at de har god erfaring med å sette opp publikumsbusser til sankthanskonserten som trekker folk fra fjern og nær, og fra alle deler av kommunen.
– Her på bygda så er vi vant med å ordne skyss selv, men så er det også veldig hyggelig når andre gjør det for oss. Med begrensede parkeringsmuligheter på området og store avstander innad i kommunen, så mener vi at det er til det beste for publikum og for logistikken på arrangementet at det tilrettelegges for samkjøring. Det er et rimelig, sosialt og miljøvennlig skyss-alternativ, sier Krageberg.
Kommunen fikk kjennskap til Ferdia og konseptet «dele-buss», eller Sharebus som det heter, etter å ha sendt ut en litt uvanlig prisforespørsel til ulike busselskaper.
– Vi ønsket oss en avtale hvor busselskapet selv kunne ivareta bussbillettsalget, og da helst i forkant av reisen slik at publikum kan planlegge og vi kan tilpasse kapasiteten etter behov. Vi hadde klare tanker om hva vi ønsket oss, men vi visste ikke om muligheten fantes. Da vi ble kontaktet av Ferdia, som hadde fått vår henvendelse via en av sine samarbeidspartnere Elverum turbuss, så falt brikkene fort på plass, sier kulturrådgiver Nina Halvorsen.

«Ferdia er ikke et busselskap, men et selskap som samarbeider med en rekke anerkjente, lokale busselskap for å tilby skreddersydde transporttjenester for grupper. Dette innebærer at det settes opp egne nettsider for forhåndssalg av bussbilletter, som igjen gjør det mulig å gjøre tilpasninger underveis basert på reelle behov», skriver Stange kommune.


– Konseptet er så bra fordi det gjør det mulig for konsertarrangører og andre å tilby en god publikumsopplevelse uten større økonomisk risiko, sier Halvorsen.
Også kommersiell leder i Ferdia, Ola Hobber Nilsen, er sitert i pressemeldingen:
– I løpet av våren har vi blitt kontaktet av flere arrangører som ønsker Sharebus-ruter til sine festivaler og arrangement, men dette er første gangen vi får henvendelse fra en kommune. Det er inspirerende å se at Stange kommune er helt fremme i skoene for å teste nye mobilitetsløsninger og drive frem miljøvennlig transport.

Kjøp billett tidlig!

Kommunen oppfordrer publikum til å være tidlig ute med å kjøpe billett, og ikke vente til tett innpå arrangementet.
– Busstilbudet baserer seg først og fremst på forhåndssalg, det er på denne måten at konseptet fungerer best. Så er det selvfølgelig mulig å kjøpe bussbillett spontant ved avreise, men da forutsatt at det er ledige seter på bussen, sier Halvorsen.

Ruteoppsettet er som følger:

Rute 1: Hamar skysstasjon
Rute 2: Ilseng – Romedal – Vallset
Rute 3: Stange vestbygd – Stange – Tangen

– På Stange kommunes nettsider er det lagt ut lenker til billettsalg på de ulike rutene. Det er mange som vil ta turen når Return etter to års ventetid skal gjennomføre sin jubileumskonsert på hjemmebane. Det blir utvilsomt folkefest på Atlungstad. Vi gleder oss til å prøve ut Sharebus på arrangementet, og håper at publikum tar vel imot tilbudet, sier Krageberg.